تغذیه :
تغذیه عاملی موثر در پیشگیری از بروز، پیشرفت و به ویژه درمان بیماری ها به شمار می رود. در طول بیماری جذب مواد مغذی مختل شده و نیاز به این مواد افزایش می یابد. از طرف دیگر بی اشتهایی سبب کاهش دریافت بیمار
علیرغم افزایش نیاز او می شود.
ارائه رژیم غذایی مناسب به بیماران در زمان بستری و آگاهی آنان از برنامه غذایی خود در هنگام ترخیص از بیمارستان، سبب عدم پیشرفت بیماری، تسریع روند بهبود، کاهش هزینه های درمانی، ارتقاء کیفیت درمان و نهایتاً ارتقاء
سلامت جامعه می گردد. واحد تغذیه به علت ارائه مشاوره های تغذیه و رژیم درمانی و انجام کار بالینی در بخش های پارا کلینیکی باید تعریف و کنجانده شود ( طبق ساختار وزارت بهداشت ).
به طور کلی می توان گفت خدمات ارایه شده توسط واحد تغذیه به دو قسمت تقسیم می شود:
الف) تغذیه بالینی و ارائه مشاوره های تغذیه و رژیم درمانی
ب) مدیریت خدمات غذایی بخش تغذیه اعم از تهیه و پخت و سرو غذا
تمامی کارکنان واحد تغذیه و آشپزخانه به نوعی در ارایه این خدمات سهیم هستند و بروز مشکل در عملکرد یک فرد به نوعی باعث بروز مشکل در کل خدمات ارایه شده می گردد.